Betaalbare kwaliteit

Praktisch ingesteld en nuchtere aanpak

Betaalbare kwaliteit

Redactie: Henri Bruntink 

Sitework heeft in de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. De kunst is om elke nieuwe klant net zo te behandelen als de allereerste en de bestaande klant net zo te koesteren als die nieuwe. De persoonlijke benadering, met een flinke dosis Achterhoekse nuchterheid, blijft belangrijk. Net als een goede prijs-/kwaliteitverhouding. “Ik groei liever met een startende opdrachtgever mee, waardoor een langdurige relatie ontstaat”, zegt eigenaar en oprichter Derek van Altena.

De afgelopen tijd zijn bij Sitework een aantal veranderingen doorgevoerd. Daaronder een splitsing van activiteiten. Naast Sitework Webdesign BV werd Sitework Hosting BV opgericht. Die laatste biedt hosting, domeinnaamregistratie en beveiliging, ook voor klanten die hun website niet door Sitework hebben laten ontwikkelen. Zo kan toch gebruik worden gemaakt van technische ondersteuning en advies voor de eigen website. Andere providers bieden deze service vaak niet. Door de genoemde groei die het bedrijf doormaakte kunnen ook grotere opdrachtgevers uitstekend worden bediend.

Oorsprong

Komende vanuit de makelaarswereld startte Derek van Altena met Sitework nadat hij ontdekte dat er in de branche behoefte was aan nieuwe vormen van digitalisering. Hij realiseerde onder meer de koppeling tussen websites van individuele makelaars en de bekende huizensite Funda. Inmiddels geldt de makelaarsbranche nog altijd als een specialiteit, maar het vormt al lang niet meer de hoofdmoot.

De 8 medewerkers van Sitework maken websites voor onder meer bedrijven en organisaties die actief zijn in de zorghoreca en vastgoed. Ook voor de overheid worden opdrachten uitgevoerd. En ook de websites van enkele verenigingen zijn door Sitework ontwikkeld. Door gebruik te maken van de vereiste webstandaarden en -normen worden ook websites voor de overheid ontwikkeld.

Starters

Een startende ondernemer heeft altijd een website nodig en soms ook een webshop. Derek van Altena zegt: “Ik kan wel een offerte maken, maar dan weet je nog niet hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Ik maak dan liever eerst iets om te laten zien en waarmee de opdrachtgever meteen aan de slag kan. We groeien min of meer mee. Veel mensen denken dat het maken van een website duur is. Dat hoeft helemaal niet. Het is goed mogelijk om te beginnen met een budgetvriendelijke oplossing. De investeringen in grotere omvang en meer functionaliteit komen later wel. Net als een eventueel onderhoudscontract.”

Hij verdiept zich graag in de branche waarin een ondernemer actief is. “Daar leren we van. En als we voor een bepaalde branche een raamwerk op de plank hebben liggen, scheelt dat weer voor de volgende opdracht”, zo legt hij uit. Klanten willen graag samenwerken met een vertrouwde partij die letterlijk in de buurt zit. Het ‘wereldwijde web’ is mooi, maar in de buurt is ook fijn, zo lijkt een gangbare opvatting.

Praktisch ingesteld

Veel klanten van Sitework komen dan ook uit de regio. Derek van Altena vindt de bestaande klant net zo belangrijk als nieuwe klanten. Een goed netwerk, goed werk afleveren én mond-tot-mondreclame blijken uitstekend te werken. De gunfactor speelt ook een rol. “De Achterhoekse mentaliteit en wegblijven van moeilijke termen zijn belangrijk. We zijn praktisch ingesteld en geloven in maatwerk en vrijheid, in plaats van de beperkingen van standaardoplossingen”, zo klinkt het.

Ontwerp en technische ontwikkeling van een website zijn vaak twee verschillende trajecten. Sitework biedt beide, maar werkt ook nog altijd veel samen met externe ontwerpers. De keuze is wat dat betreft aan de opdrachtgever. Sitework kan zowel hele kleine als grote opdrachtgevers bedienen met websites en webshops. Klanten kunnen hun site desgewenst zelf onderhouden. Er wordt altijd een simpel te bedienen content management systeem (CMS) meegeleverd.

Publicatie: Achterhoeks nieuws / Berkelbode / Elna Lichtenvoorde / Lochems NieuwsNieuwsgierig wat Sitework voor u kan betekenen?

Neem gerust contact op!Wij helpen u graag verder

en denken met u mee om uw online ambities waar te maken.
Vul het formulier in en we nemen snel contact met u op.

Contact formulier