Professionals in online oplossingen

Publicatie Laren Magazine

Professionals in online oplossingen

Maatwerk website voor iedere klant


Met al meer dan twintig jaar ervaring weet Sitework als geen ander dat een professionele website belangrijk is voor uw bedrijf. Het bedrijf zorgt daarom niet alleen voor een strakke uitstraling aan de buitenkant, maar zorgt ook dat de achterkant van de website goed werkt. Derek van Altena, eigenaar, vertelt Larenaren graag meer over de werkzaamheden van Sitework.

Ruim twintig jaar geleden richtte Derek het bedrijf op. Sitework is gevestigd in Lochem, maar mag inmiddels ook veel Larense bedrijven tot het klantenbestand rekenen. Het bedrijf heeft acht werknemers, die allemaal passie hebben voor IT. “We zijn gestart met het realiseren van websites voor de vastgoedbranche”, vertelt Derek. “Maar in 2009 zat Nederland midden in een economische crisis. Vanaf dat moment hebben wij onze focus ook verlegd naar andere branches.”


Professionaliseren


Daardoor is het bedrijf flink gegroeid. “We proberen het servicelevel wel te behouden. Dit doe ik bijvoorbeeld door op bezoek te gaan bij onze klanten en te sparren over oplossingen.” De afgelopen jaren is Sitework druk bezig geweest om zichzelf te professionaliseren, onder andere door een andere structuur neer te zetten. Ze zijn nu actief op drie gebieden: designdevelopment en hosting.

Design


Een merk, product of dienst wordt herkend door een heldere vormgeving en een passende huisstijl. Een goed grafisch ontwerp is de basis voor iedere website. “Wij hebben de expertise in huis om zelf een design te creëren. Ook een bestaande huisstijl verwerken in een nieuwe website is geen probleem. Maar als de klant dat wenst, werken we ook graag samen met externe vormgevers en andere partners.“

Development


Wanneer het design is vastgesteld, gaat Sitework aan de slag met het bouwen van de website. Dit kan zowel via Wordpress, maar ook via het eigen CMS-systeem van Sitework. Dit eigen systeem wordt constant doorontwikkeld. Met name de laatste jaren is er niet stilgezeten op dit gebied. “Tegenwoordig is het van groot belang om de website geschikt te maken voor alle devices. De website moet op zowel een mobiele telefoon, een tablet als een computer bereikbaar zijn.”

Hosting


Eén van de belangrijkste aandachtspunten van Sitework bij het ontwikkelen van een website is de ‘achterkant’. Dit is de kant die een bezoeker niet ziet, maar wel erg belangrijk is. “Hosting is de webruimte die je gebruikt om een website neer te zetten. Hierin zijn wij gespecialiseerd. We zorgen dat er een juiste beveiliging op de website staat, zodat deze niet wordt gehackt. Ook de snelheid van een website is belangrijk; wij zorgen continue dat deze behouden blijft.”

Sitework biedt haar klanten verschillende hostingpakketten aan. Welk pakket het beste bij de klant past, is afhankelijk van de wensen en behoeften. De voordelen van een hostingpakket zijn onder andere een voordelige webhosting met hoge snelheden, dataopslag in Nederland en ondersteuning via de supportdesk.

Maatwerk leveren


Iedere website die door Sitework wordt gebouwd, is maatwerk; van eenvoudige tot complexe websites en toepassingen. En voor zowel de kleine, als grote opdrachtgevers. “Het gebruiksgemak van een website moet goed zijn. Wat de klant wenst, bouwen wij. Of dit nu een informatieve website is, een webshop of een andere wens: alles is mogelijk. Door maatwerk te leveren, zijn websites minder kwetsbaar en hebben we meer grip op te achterliggende techniek.”

Sitework heeft niet de ambitie om te groeien ‘om het groeien’. De medewerkers willen graag als team een goede dynamiek behouden, om de klanten zo efficiënt mogelijk te bedienen. Een klantenrelatie opbouwen voor de langere termijn; dat is de doelstelling bij Sitework. “Dit begint in eerste instantie door het ontwikkelen van een goede website. Mocht de klant op een latere termijn een aanpassing wensen, kunnen wij dit ook realiseren.”

Bedrijfscultuur


Bij Sitework wordt een nuchtere en praktische aanpak gehanteerd. Er wordt graag meegedacht met de wensen van de klant, bijvoorbeeld door een breed dienstenpakket aan te bieden. Door vooral regionaal te werken, krijgen klanten het gevoel ‘dat ze even kunnen binnenlopen’ om te sparren of een kop koffie te drinken. Ook gaat Derek regelmatig langs bedrijven om contact te onderhouden. “Wij merken dat dit onze klanten een fijn gevoel geeft, ook voor het vertrouwen. Een eigen website is voor de klanten vaak onbekende materie. Ik help ze graag door advies te geven en mee te denken.”

Heeft u ook interesse in een nieuwe website? Of wilt u eens sparren over uw huidige website? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Sitework.


Wij helpen u graag verder

en denken met u mee om uw online ambities waar te maken.
Vul het formulier in en we nemen snel contact met u op.

Contact formulier